Oplev en spændende dag i naturen, når vi under kyndig vejledning sanker svampe og vild mad. Lørdag den 21. september 2024 kl. 11:00 mødes vi på P-pladsen ved Krogenlund, Mørdrupvej 1 i Lynge. Arrangementet er åbent for alle, både begyndere og mere erfarne svampejægere.
En dag fyldt med smag og læring
Svampe findes i et utal af former og farver, smage og dufte. Nogle smager af chili, hvidløg eller peber, mens andre kan overgå smagen af en god bøf. Svampe er fyldt med umami, har næsten intet fedt og indeholder aminosyrer, der normalt kun findes i animalske produkter. De er også rige på proteiner, vitaminer og mineraler.
Bæredygtig kost og svampejagt
Svampe og insekter er formentlig fremtidens bæredygtige fødevarer. Svampe er nedbrydere og kan gro på materialer som halm, træflis, toiletpapir og skaldyrsrester. På denne tur vil vi lære at finde og identificere spiselige svampe og skelne dem fra deres giftige modstykker.
Praktiske tips og tricks
Undervejs vil vi høre om forskellige svampefamilier, deres anatomi og levesteder. Vi får også generelle tips og tricks til svampejagt og tilbereder nogle af de indsamlede svampe sammen.
For madentusiaster
Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser? LOFs koncept 'Bag om smagen' tilbyder aktiviteter i hele Danmark. Du kan finde specifikke oplevelser under fem kategorier: rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure. Dette arrangement hører til kategorien 'naturogsanketure'.
Praktisk information
Dato: Lørdag 21. september 2024
Tid: Kl. 11:00
Sted: P-plads ved Krogenlund, Mørdrupvej 1, 3540 Lynge
Arrangør: Alle
Underviser: Aske Hansen
Hold: 40406
For mere information om LOFs 'Bag om smagen' og andre aktiviteter, besøg LOFs hjemmeside.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Tag med på svampetur og lær at sanke vild mad i Lynge
Kilde: Kultunaut