Nyt fra Lynge i politiets døgnrapport

Profilbillede

Lynge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Butikstyveri endte med håndgemæng, Jægerspris

To unge mænd på henholdsvis 13 og 15 år blev onsdag klokken 07.12 taget for butikstyveri i Netto på Møllehegnet. Den 15-årige kom i den forbindelse i håndgemæng med butikschefen, og det medførte, at sigtelsen af ham gik fra at handle om butikstyveri til røveri. De unges forældre og de sociale myndigheder er underrettet om sagen.

 

Cyklist påkørt, Ålsgårde

Onsdag morgen klokken 07.25 blev en 38-årig mandlig cyklist fra Helsingør påkørt af en 43-årig kvinde fra Ålsgårde. Påkørslen skete, da kvinden i sin bil, kørte frem i krydset Ålsgårdecentret/Ellekildehavevej. Den 38-årige mand kom lettere til skade og blev efter påkørslen kørt til tjek på hospitalet.

 

Ridser i lakken, Gentofte

En bil, som stod på Nybrovej, er mellem tirsdag aften og onsdag morgen blevet udsat for hærværk, idet en ukendt person har lavet flere ridser i bilens lak. Hærværket blev anmeldt klokken 07.49.

 

Batteri til el-cykel stjålet, Kvistgård

Fra en carport på Vandværksvej er der mellem tirsdag aften og onsdag morgen klokken 07.00 blevet stjålet et batteri til en el-cykel. Tyveriet blev anmeldt klokken 09.14.

 

Sigtet for ulovligt arbejde, Hørsholm

En 52-årig kvindelig ikke-eu-borger blev onsdag formiddag klokken 11.00 truffet i Hørsholm Midtpunkt, hvor hun blev sigtet for at arbejde uden den nødvendige tilladelse.

 

Bortvist fra forretning, Humlebæk

Onsdag ved middagstid blev en 69-årig kvinde fra Humlebæk bortvist fra Circle K på Baunebjergvej, hvor hun var højtråbende og forsøgte at stjæle varer. 

 

Unge butikstyve på spil, Hillerød 

Tre drenge i alderen 12-13 år, alle fra Hillerød, blev onsdag eftermiddag klokken 12.25 taget for butikstyveri i Lidl i Centervænget. Drengenes forældre og de sociale myndigheder er underrettet om sagen.

 

Mulig tricktyv på spil, Lynge

En beboer på Ringbjerget kontaktede klokken 12.59 politiet og fortalte, at en ukendt kvinde godt en halv time tidligere var gået ind af en ulåst dør til hans hus og havde forsøgt at sælge ham en avis. Da kvinden blev afvist forlod hun huset igen. Hun beskrives som udenlandsk af udseende, brun i huden, 30-40 år, almindelig af bygning med kort sort hår.

 

Konfus kvinde vakte bekymring, Allerød

En kvinde, der virkede konfus og gik rundt i gågaden, vakte onsdag eftermiddag kort før klokken 15 bekymring hos en borger, som derfor kontaktede politiet. En patrulje kørte til stedet, men kvinden var ikke længere i gågaden og kunne heller ikke findes i det nærliggende område.

 

Årvågen dreng kontaktede politiet, Frederiksværk

En særdeles årvågen 11-årig dreng kontaktede onsdag eftermiddag kort før klokken 16 politiet og fortalte, at han på Havnevej havde fundet en taske med en masse forskellige hævekort og simkort. En patrulje kørte derfor til drengens adresse for at hente tasken. Der skal lyde stor ros til den 11-årige dels for at være så opmærksom på sine omgivelser, dels for hans snarrådighed ved at kontakte politiet.

 

Bedrageri, Virum

En ælde kvinde fra Virum anmeldte klokken 16.17, at hun tidligere på dagen havde været udsat for bedrageri. En mand havde henvendt sig på hendes adresse nær Furesø omkring klokken 13 og udgivet sig for at være fra politiet. Han havde fået kvinden til at hæve et kontantbeløb fra hendes konto, og forlod efterfølgende stedet med pengene. Han beskrives som: mand, 30-35 år, dansk af udseende, ca. 180 cm og med kort hår. Medbragte telefon.

Nordsjællands Politi gør opmærksom på, at politiet og andre offentlige myndigheder ikke benytter sig af sådanne fremgangsmåder. Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste offentlige myndighed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted og bede om at blive viderestillet til personen for at få oplysningerne be- eller afkræftet. Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende offentlige myndighed og ikke ringer til det nummer, som personen oplyser.

Tricktyveri, Helsingør

En 81-årig mand fra Helsingør anmeldte klokken 16.18, at han tidligere på dagen var blevet udsat for et tricktyveri. Manden havde omkring klokken 11 siddet på en bænk ved et busstoppested på jernbanevej, da en kvinde og en mand henvendte sig til ham for at spørge, om han kunne veksle nogle penge for dem. Da manden tog sin pung frem, stak kvinden hånden ned i den og rodede rundt. Efterfølgende opdagede den 81-årige mand, at der var stjålet flere pengesedler fra pungen. De to personer beskrives som A: kvinde, 25-30 år, mørkt skulderlangt hår. Iført lys sommerjakke og lyseblå cowboybukser. Talte dansk. B: mand, ca. 40 år, mørkt kort hår. Iført cowboybukser.

Ulovligt arbejde, Klampenborg

Nordsjællands Politis Udlændingekontrolsektion foretog klokken 17.20 anholdelse og sigtelse af en 37-årig udenlandsk mand, som arbejdede ulovligt på en restaurant i Klampenborg. 

Besiddelse af stoffer med henblik på videresalg, Nærum

En patrulje traf klokken 21.05 en 20-årig mand fra Nærum på en parkeringsplads ved Nærum Vænge. Nærved blev der fundet euforiserende stoffer samt kontanter, hvorfor patruljen mistænkte, at manden solgte stoffer. Der blev efterfølgende foretaget ransagning på mandens bopæl, og der blev her fundet en større mængde hash samt genstande til brug ved salg af euforiserende stoffer, og den 20-årige blev derfor sigtet for dette.

Bedrageri, Hørsholm

Klokken 19.54 anmeldte end ældre mand fra Hørsholm, at han tidligere på dagen havde været udsat for bedrageri, idet en ukendt mand omkring klokken 15.30 havde ringet til ham og udgivet sig for at være fra politiet. Ifølge den ukendte mand skulle den ældre mands konto være blevet hacket, og at en politiansat derfor ville aflægge den ældre mand besøg senere for at hjælpe ham.

Denne mand dukkede efterfølgende op på den ældre mands adresse i området nær Hørsholm Midtpunkt og fik her udleveret et kontantbeløb af den ældre mand. Manden, som mødte op, beskrives som: 25-35 år, 175-180 cm, spinkel af bygning og med sort hår, som var kort i siderne og lidt længere på toppen. Iført sort tøj med en krave om halsen. Talte dansk.

Nordsjællands Politi gør opmærksom på, at politiet og andre offentlige myndigheder ikke benytter sig af sådanne fremgangsmåder. Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste offentlige myndighed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted og bede om at blive viderestillet til personen for at få oplysningerne be- eller afkræftet. Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende offentlige myndighed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.

Vold, Rungsted Kyst

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 20.08, var en 10-årig dreng fra Humlebæk tidligere på aftenen blevet udsat for vold. Drengen havde sammen med nogle venner befundet sig ved Hørsholm Svømmehal omkring klokken 19, hvor de havde leget med en vandslange. En mand havde i den forbindelse revet vandslangen ud af hånden på drengen for derefter at tage fat i drengens arm, hive ham af sted og skubbe til ham, så han væltede ind i en hæk. Derpå havde der været ordvekslinger mellem drengen og manden, hvorefter drengen var løbet fra stedet, selv om manden havde forsøgt at spærre vejen for ham. Manden beskrives som: dansk af udseende, 40-50 år, ca. 180 cm, muskuløs af bygning, mørk i huden. Talte dansk. 

Sigtet for overtrædelse af beredskabsloven, Slangerup

Klokken 20.23 indløb der anmeldelse om, at der var opstået brand i en brændestabel og en nærliggende trappe på Tornebakke. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor branden i mellemtiden var blevet slukket af en beboer. Branden opstod formentlig som følge af brug af en ukrudtsbrænder, og en beboer på stedet blev derfor sigtet for overtrædelse af beredskabsloven. Der skete ikke umiddelbart nogen personskade i forbindelse med uheldet, men en ambulance blev for en sikkerheds skyld sendt til stedet for at tilse beboerne. 

Fund af machete, Hillerød

En borger anmeldte klokken 20.33, at han kort forinden havde set to unge drenge gemme en machetelignende genstand på Elver Alle. En patrulje kørte til stedet og sikrede genstanden, hvorefter patruljen ledte efter de to unge drenge i området. Det var dog ikke muligt at finde frem til dem. De to drenge beskrives af anmelderen som A: mand, 13-14 år, mellemøstlig af udseende, 165-170 cm. Iført kasket, briller, vest og mørke bukser. B: mand, 13-14 år, mellemøstlig af udseende, 165-170 cm. Iført grå trøje, camouflagebukser. Medbragte en mindre stoftaske.

Besiddelse af stoffer, Hørsholm

En patrulje traf klokken 22.10 fire unge nær 7/Eleven på Kokkedal Stationsvej. Her blev den ene, en 18-årig mand fra Kokkedal, fundet i besiddelse af en moderat mængde skunk, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer. En anden af de unge, en 18-årig mand fra Hørsholm, blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvorfor han også blev sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

Indbrud i lagerbygning, Skibby

Klokken 22.35 blev det anmeldt, at ukendte gerningspersoner forud for anmeldelsen havde begået indbrud i en lagerbygning på Hovedgaden. Gerningspersonerne befandt sig dog ikke længere på stedet. Klokken 00.30 indløb der igen anmeldelse om, at der var indbrud på stedet, idet tre gerningspersoner befandt sig ved lagerbygningen. En patrulje kørte til stedet, men gerningspersonerne var forsvundet ved patruljens ankomst, og det var ikke muligt at finde dem i området. Indstigningen på stedet var sket ved at klippe et hegn op. Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse endnu ingen oplysninger om eventuelle stjålne genstande. 

Færdselsuheld, Kokkedal

En 55-årig mandlig bilist fra Kokkedal kørte klokken 22.58 ad Usserød Kongevej i sydlig retning, hvor han foretog et venstresving ind foran en 53-årig mandlig bilist fra Nivå, som kørte i nordlig retning ad Usserød Kongevej. Herved skete der sammenstød med betydelig materiel skade til følge. Der skete ikke umiddelbart større personskade i forbindelse med uheldet, men en ambulance blev for en sikkerheds skyld sendt til stedet for at tilse parterne. Det kan ikke afvises, at den 55-årige bilist vil blive sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Indbrud i forretning, Hillerød

Klokken 23.14 indløb der anmeldelse om, at der var indbrud i en forretning på Slangerupgade. Patruljer kørte til stedet, hvor gerningspersonen dog ikke længere befandt sig. Oplysninger i sagen førte dog til, at Nordsjællands Politi efterfølgende kunne foretage anholdelse af den formodede gerningsperson, en 16-årig ung mand fra Hillerød, som er blevet sigtet for indbruddet.

Lygter fra Porsche stjålet, Charlottenlund

En borger anmeldte klokken 01.46, at en ukendt gerningsperson kort forinden havde stjålet forlygterne fra borgerens Porsche, som havde holdt parkeret på Vasehøjvej. En patrulje kørte til området for at lede efter gerningspersonen, men det var ikke muligt at finde nogen, som kunne knyttes til sagen. Lygterne er efterfølgende blevet fundet gemt i nærheden.

Besiddelse af euforiserende stoffer, Hillerød

En patrulje standsede klokken 02.20 et køretøj på Hammersholtvej i krydset ved Carlsbergvej. Her blev en passager i bilen, en 24-årig mand fra Allerød, fundet i besiddelse af en halv joint, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

Brand i bygning, Helsingør

Klokken 03.31 indløb der anmeldelse om, at der var opstået brand i en bygning på Horserødvej. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor slukningsarbejdet blev igangsat, og branden nåede derved ikke at sprede sig til yderligere bygninger. Årsagen til branden er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse endnu ikke endeligt fastslået, men der er ikke umiddelbart noget, som tyder på, at der skulle ligge en kriminel handling bag. Der var ikke umiddelbart nogen, som kom til skade i forbindelse med branden.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi