Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Lynge - torsdag den 5. august

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Lynge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Tre mænd bortvist

Græsted: Tre mænd i alderen 24-49 år fra Græsted, Gilleleje og Helsinge skabte onsdag morgen klokken 07.41 uro og utryghed med deres opførsel på en p-plads på Skaaremosevej, hvor de var ubehagelige over for nogle medarbejdere fra en virksomhed på stedet. En patrulje kørte derfor ud og bortviste mændene.

 

Overtalt til at udlevere kontooplysninger

Virum: En 51-årig mand fra Virum blev tirsdag ved middagstid overtalt til at udlevere sit cpr- og kontonumre, da en ukendt gerningsmand ringede til den 51-årige og udgav sig for at være fra et revisionsfirma. Manden fortalte den 51-årige, at han havde penge til gode hos skat og tilbød at hjælpe ham med at få pengene udbetalt fra SKAT. Til det skulle han bruge den 51-åriges cpr-nummer, en sms-kode samt hans kontonumre, hvilket den 51-årige oplyste manden om, således, at han fik fuld adgang til den 51-åriges elektroniske skattemappe. Bedrageriet blev anmeldt onsdag morgen klokken 08.17.

 

Mønter stjålet fra vaskerum

Kgs. Lyngby: Mellem tirsdag aften klokken 21.00 og onsdag morgen klokken 09.00 har der været indbrud i et vaskerum på Sorgenfrigårdsvej. Her er en møntboks blevet brudt op og indholdet stjålet.

 

Kørte uden kørekort

Græsted: En 46-årig mand fra Græsted blev onsdag formiddag klokken 09.05 standset, da han kom kørende ad Græsted Hovedgade. Her blev han sigtet for kørsel uden førerret, da han havde sat sig bag rattet på trods af, at han ikke havde generhvervet sit tidligere fradømte kørekort.

 

Sigtet for spirituskørsel

Hillerød: Onsdag formiddag klokken 09.43 blev en 29-årig mand fra Hillerød sigtet for spirituskørsel. Manden blev truffet af en patrulje på Cirkelbuen og taget med på hospitalet, hvor han fik taget en blodprøve, som skal fastlægge hans nøjagtige promille i forhold til den videre sagsbehandling.

 

Tricktyve stjal champagne

Gilleleje: Fire mænd stjal tirsdag aften mellem klokken 18.25 og 18.40 flere flasker champagne fra vinafdelingen i SuperBrugsen på Parkvej. Mændene henvendte sig til en ansat i afdelingen og stillede spørgsmål om forskellige vine, og i den forbindelse lykkedes det den ene af mændene at stjæle champagnen. Han beskrives som dansk af udseende, 20-22 år, 180 cm høj og almindelig af bygning med mellemlangt brunt hår. Han var iklædt hvid t-shirt, sorte bukser, læderarmbånd på højre hånd, sorte sportssko med hvid sål og havde en lang halskæde hængende uden på t-shirten. Tyveriet blev anmeldt onsdag formiddag klokken 09.48.

 

Kørte uden kørekort

Helsinge: Onsdag formiddag klokken 10.41 blev en 64årig kvinde fra Vejby standset, da hun km kørende ad Skolegade. Da kvinden ikke havde generhvervet sit kørekort fra en tidligere frakendelse, blev hun sigtet for kørsel uden førerret.

 

Hærværk mod bil

Farum: En Nissan, der holdt på Ryttergårdsvej, har mellem tirsdag aften og onsdag formiddag klokken 09.45 været udsat for hærværk, da en ukendt gerningsmand har punkteret bilens ene dæk.

 

Ridser i lakken

Kgs. Lyngby: Mellem tirsdag aften og onsdag morgen klokken 07.00 har en BMW, der holdt på Hollandsvej, været udsat for hærværk. Bilen har fået flere dybe ridser på den ene fordør, og hærværket muligvis forøvet med en nøgle.

Cyklist kørte ind i påhængsvogn

Hillerød: En 76-årig kvinde måtte til behandling for en brækket hånd, efter hun klokken 12.28 onsdag var cyklet ind i en påhængsvogn til en lastbil. Sammenstødet skete på Bakkegade.

Mand stjal mobiltelefon

Virum: Onsdag eftermiddag klokken 13.40 kom en mand ind i forretningen Gunga på Sorgenfro Torv. Her viste han medarbejderen et stykke papir og bad om at låne en kuglepen, og i den forbindelse lykkedes det manden at stjæle en mobiltelefon, hvorefter han forsvandt fra forretningen. Manden beskrives som sydeuropæisk af udseende, 40-45 år, 165-l70 høj og almindelig af bygning, brun i huden med kort sort hår og fyldige øjenbryn. Han var iklædt blomstret skjorte og grå bukser.

Gasledning gravet over

Lynge: Politi og brandvæsen rykkede klokken 14.53 ud til Elmedalen, hvor en gasledning var gravet over. Området blev afspærret og de omkringboende blev bedt om at lukke døre og vinduer, mens der blev arbejdet på at få lukket for gassen og klokken 16.20 kunne afspærringen ophæves og beboerne igen færdes frit i området.

 

Indbrud i kælderrum

Kgs. Lyngby: Klokken 16.05 blev det anmeldt, at der imellem tirsdag klokken 19.00 og onsdag klokken 07.00 havde været indbrud i et kælderrum under Poppelhegnet, hvorfra der blandt andet var stjålet flere pelse samt flere par sneakers.

Færdselsuheld

Fredensborg: Klokken 16.17 blev det anmeldt, at der netop var sket et færdselsuheld på Hillerødvejen lige før Kongevejen. 

En personbil kørende på Hillerødvejen i nordøstgående retning ført af en 83-årig mand fra Hillerød havde påkørt en anden personbil bagfra, hvorefter den 83-åriges bil fortsatte op på midterrabatten og påkørte et vejskilt og et træ, inden bilen blev standset af en lygtepæl.

Bagruden på den bagfra påkørte bil, der blev ført af en 44-årig kvinde fra Fredensborg, gik itu i forbindelse med sammenstødet, og den påkørte bil blev desuden skubbet frem i bagenden af en tredje bil, således der også skete skader på den påkørte bils forreste kofanger.

Føreren af den forreste tredje bil kørte fra stedet uden at give sig til kende og inden politiets ankomst. 

Politi, ambulancer og brandvæsen blev sendt til stedet. Sidstnævnte skulle blandt andet fjerne olie fra vejbanen, imens personalet i ambulancerne tilså de involverede parter, og på baggrund af dette blev det resolveret, at den 83-årige skulle en tur på skadestuen til kontrol. Der var ikke umiddelbart tale om alvorlig personskade.

Den 83-årige kan muligvis se frem til en sigtelse for at have overtrådt færdselslovens bestemmelser.

Ulovlig knallert

Helsingør: Klokken 16.20 blev en patrulje opmærksom på en knallertfører uden hjelm på på Mads Holms Vej. Patruljen bad knallertføreren om at standse, men denne forsøgte i første omgang i stedet at køre fra patruljen. Efter en kort eftersættelse blev knallerten dog bragt til standsning på Montebello Allé, hvor føreren, en 34-årig mand fra Helsingør, blev sigtet for at have kørt uden hjelm, ligesom han også blev sigtet for at køre på en knallert, der var konstruktivt ændret, således den kunne køre hurtigere end det tilladte.

Hasarderet kørsel i stjålet bil

Stenløse: Klokken 17.30 forsøgte en patrulje at få en VW Touran personbil med to personer i til at standse på Stenlillevej, idet personbilen efter patruljens vurdering kørte for hurtigt. Føreren valgte dog at køre fra stedet, blandt andet ved at køre ud på marken ved Slagslunde og tilbage på vejen igen, og på Brunhøjvej mistede patruljen så den visuelle kontakt til personbilen.

Klokken 17.47 anmeldte et vidne så, at der holdt en for ham ukendt VW Touran personbil i hans indkørsel på Vandtårnet, og flere patruljer runderede nu i Veksø for at finde føreren af bilen og bilens passager.

Klokken 17.58 kunne et nyt vidne fortælle, at to unge mænd skulle stå på Kirkebakken, og vidnet havde overhørt, at de havde bestilt en taxa til stedet.

Flere patruljer blev sendt til Kirkebakken, men de to unge mænd var ikke umiddelbart til at se. Det kunne dog konstateres, at de ikke havde taget taxaen. Patruljerne fortsatte derfor med at lede efter de to i nærområdet, og en politibetjent gik blandt andet i de nærliggende butikker, hvor to unge mænd passende til signalementerne blev observeret i Netto.

De to unge mænd så nervøse ud, og da den ene af dem hurtigt forsøgte at forlade Netto uden at købe noget, blev han råbt an af den tilstedeværende politibetjent. Dette igangsatte en kort eftersættelse til fods, som sluttede på fortovet ved Kirkebakken, hvor han blev anholdt. Den anholdte var med stor sandsynlighed føreren af VW Touranen fra tidligere.

I mellemtiden havde den anden unge mand, der formentlig var passageren, forladt Netto, og han blev kort efter observeret af en anden patrulje på Veksø Bygade. Dette førte også til en eftersættelse til fods, denne gang igennem nogle haver tilhørende boliger på Veksø Bygade, men inden patruljen nåede at få lagt en arm på den flygtende mands skulder, havde en beboer i området bragt manden til standsning, hvorefter patruljen kunne overtage og lægge ham i håndjern.

De anholdte viste sig at være to 20-årige udenlandske mænd, og det viste sig desuden, at VW Touranen var stjålet.

Nordsjællands Politi skal nu vurdere, hvad de to mænd skal sigtes for, foruden brugstyveriet af personbilen.

Lovgivning om euforiserende stoffer

Helsingør: Klokken 18.02 rettede en patrulje henvendelse til føreren af en bil, der holdt parkeret på en p-plads ud for Løvdalsvej. Ved denne lejlighed kunne det konstateres, at der lå en joint på det ellers tomme passagersæde, og føreren, en 37-årig mand uden kendt adresse, erkendte, at det var hans, hvorfor han blev sigtet efter lovgivningen om euforiserende stoffer.

Brand i køretøj, Skævinge

Klokken 20.12 anmeldte en fører af en ladbil kørende på Lille Lyngbyvej, at der kom røg fra ladbilens instrumentbræt, og at branden ikke lod sig slukke med en pulverslukker. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor sidstnævnte fik slukket motorbranden.

Butikstyveri

Virum: Klokken 21.20 anmeldte personalet fra Fakta på Virum Torv, at de havde pågrebet en butikstyv, der havde forsøgt at stjæle en flaske vodka. Da butikstyven var under 18 år gammel blev en patrulje sendt til stedet. Butikstyven viste sig at være en 14-årig pige fra Bagsværd, og grundet butikstyvens unge alder blev sagen overdraget til de rette myndigheder samt øvrige relevante voksne.

Færdselsuheld

Hørsholm: Klokken 21.55 blev det anmeldt, at der var sket et solofærdselsuheld på Helsingørmotorvejen ved afkørsel 10, idet en større personbil havde påkørt autoværnet.

Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade, men for en sikkerheds skyld blev føreren kørt til kontrol på skadestuen.

På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der ikke yderligere oplysninger om føreren i politiets systemer.

Beruser skabte uro

Nivå: Klokken 22.22 blev det anmeldt fra Circle K på Niverød Kongevej, at en beruset mand generede kunderne og blandt andet tog i flere bildøre, ligesom han også tog bilnøglen fra en kunde, der dog fik den igen.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor en 28-årig mand fra Nivå passende til det afgivne signalement blev truffet i nærheden. Patruljen tog sig en alvorssnak med manden, hvorefter han blev sendt videre, idet det blev vurderet, at han ikke var beruset i sådan en grad, at han ikke kunne tage vare på sig selv.

Vold

Hillerød: Klokken 23.13 blev det anmeldt fra Café Rosen, at en mand var blevet overfaldet af en gruppe andre mænd grundet en uoverensstemmelse

Politiet blev sendt til stedet, hvor forurettede, en 27-årig mand fra København, forklarede, at en gruppe på tre-fem mænd havde overfaldet ham, men at det primært var to af mændene, der havde været toneangivende i overfaldet. Ifølge forurettede var han blevet tildelt en del slag med både flad og knyttet hånd, ligesom en af dem (A) skulle have ytret sig racistisk over for forurettede.

Ifølge vidner på stedet lyder signalementerne på tre af mændene således, hvor A og B var de mest toneangivende:

A: Mand, 25-30 år gammel, 175-185 cm høj, hvid i huden, muskuløs af bygning, med lyst kort hår, hvor siderne var lidt kortere end toppen, med tatoveringer på begge arme, talte dansk.

B: Mand, 25-30 år gammel, cirka 175-185 cm høj, hvid i huden, muskuløs af bygning, talte engelsk med britisk accent, iført en sixpence-hat.

C: Mand, cirka 185 cm høj, muskuløs af bygning, talte dansk.

Vold mod nogen i offentlig tjeneste

Dyssegård: Klokken 01.54 anmeldte en buschauffør fra en bus kørende på Søborg Hovedgade, at en passager havde slået ham i ansigtet med flad hånd. 

En patrulje blev sendt til stedet, hvor en 46-årig kvinde fra København blev anholdt og sigtet efter straffelovens §119.

Vold

Hundested: Klokken 02.29 blev det anmeldt af to 21-årige mænd fra København, at de kort forinden havde været på bodega ved hovedgaden, hvor en mand angiveligt uden større grund havde råbt aggressivt af dem, hvorfor de to 21-årige havde forladt etablissementet. 

Kort efter var en stationcar med flere mænd i dukket op, og herfra var en mand steget ud med et baseballbat i hånden, og den ene af de 21-årige blev derefter tildelt et slag med battet på sin ene hånd, hvorefter parterne henholdsvis gik og kørte hver til sit.

Manden med battet beskrives som:
Mand, dansk af udseende, cirka 185 cm høj, lys i huden og med lyst hår. 

 

Indbrud i privat beboelse anmeldt til Nordsjællands Politi 04.-05. august 2021

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi