Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Lynge - torsdag den 17. juni

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Lynge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Solofærdselsuheld, Lynge

En 18-årig mandlig motorcyklist kom klokken 07.19 kørende i østlig retning ad Bastrupvej, hvor han overså en kurve og fortsatte ud på et markområde. I forbindelse med uheldet slog den 18-årige sit kraveben, og han blev derfor kørt med ambulance til hospitalet for behandling af sine skader.

Forsøg på tricktyveri, Hillerød

En 32-årig kvinde fra Hillerød anmeldte klokken 09.03, at to personer kort forinden havde banket på hendes dør på Svalevej og oplyst, at de kom fra en telekommunikationsvirksomhed og skulle arbejde på matriklen. Da de to personer ikke kunne fremvise dokumentation for, at de arbejdede for den navngivne virksomhed, afviste kvinden at lukke dem ind i hendes hjem. Hun ringede derefter til virksomheden, som kunne afvise, at de skulle have sendt medarbejdere til hendes adresse. En patrulje kørte til stedet for at lede efter de to personer, men det var ikke muligt at udfinde dem i området.

De to personer beskrives som:
A: mand, østeuropæisk af udseende, ca. 40 år, ca. 170 cm, spinkel af bygning og med kort hår. Iført gråt tøj. Talte engelsk.
B: mand, østeuropæisk af udseende, ca. 40 år, ca. 180 cm og kraftig af bygning. Iført gul vest med firmanavn påtrykt.

Også på Sættedammen havde to personer klokken 10.11 henvendt sig og udgivet sig for at arbejde for samme telekommunikationsvirksomhed. Her havde husets beboer, en 55-årig mand også afvist at lukke dem ind. En patrulje kørte til området for at lede efter de to personer, men de var i mellemtiden forsvundet.

De beskrives som:
A: mand, østeuropæisk af udseende, ca. 40 år, ca. 170 cm, spinkel af bygning, hvid i huden og med sort kort hår. Iført grå sweatshirt uden hætte med et hvidt firmanavn påtrykt på ryggen. Talte engelsk og lidt dansk.
B: mand østeuropæisk af udseende, ca. 180 cm, kraftig af bygning, hvid i huden og med sort hår. Iført hjelm og gul neon-farvet vest med firmanavn påtrykt. Talte engelsk og lidt dansk.

Grundet sammenfald af modus og signalement har Nordsjællands Politi en formodning om, at personerne ved de to hændelser er identiske. 

Tricktyveri, Hellerup

Klokken 10.08 kom en mand ind i en frisørsalon på Strandvejen, hvor han fremviste et stykke papir til personalet på stedet. Under henvendelsen fumlede han med papiret, og da han havde forladt salonen, opdagede personalet, at en mobiltelefon var blevet stjålet fra disken.

Formentlig var det også den samme mand, som klokken 09.50 var inde i en bad- og køkkenbutik på Strandvejen, hvor han spurgte, om der var en kopimaskine. Der blev ved den episode ikke umiddelbart stjålet noget.

Manden beskrives som: østeuropæisk af udseende, 50-60 år, 170-180 cm, almindelig til kraftig af bygning, mørk i huden og med sort mellemlangt hår, der var strøget tilbage. Iført sort læderjakke med lynlås på ærmerne, hvid t-shirt, mørke bukser med tern og sorte sko. Yderligere kendetegn: manglede en fortand og havde tatoveringer på hænderne. Medbragte et stykke hvidt papir. Talte fransk. Kørende i en ældre sølvfarvet Volkswagen Golf med udenlandske nummerplader.

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

På Helsingørmotorvejen i sydgående retning skete der klokken 10.14 et færdselsuheld, da to bilister kørte sammen og ind i midterrabatten. Patruljer kørte til stedet, hvor trafikken en overgang var påvirket, indtil der var ryddet op efter uheldet.

Der skete ikke umiddelbart større personskade, men en af parterne blev efterfølgende kørt med ambulance til tjek på hospitalet.

Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke yderligere oplysninger om de to parter.

Pung stjålet fra taske, Frederiksværk

En 77-årig mand fra Melby anmeldte klokken 10.43, at han mellem klokken 09.25 og 09.45 havde fået stjålet sin pung, som han havde haft i en taske. I tidsrummet havde han været ved flaskeautomaten i Lidl på Nørregade samt inde i selve butikken. Han havde haft tasken på sig hele tiden, men da han skulle betale for sine varer, var pungen væk. Inden manden nåede at få spærret sit hævekort, havde den ukendte gerningsperson haft held til at hæve penge med det.

Taske stjålet i supermarked, Dronningmølle

En 87-årig kvinde fra Dronningmølle anmeldte klokken 11.19, at hun havde fået stjålet sin taske mellem klokken 09.00 og 09.30, mens hun var i Netto på Dronningmølle Strandvej.  Kvinden havde lagt mærke til nogle unge mænd, som befandt sig i butikken, og kort efter hun kom hjem, så hun de samme mænd komme gående ad vejen. Da hun gik ud på vejen for at undersøge dette nærmere, fandt hun sin taske smidt, og hendes pung indeholdende diverse kort og kontanter manglede.

Løbende gerningspersoner stjal taske, Gentofte

En 36-årig kvinde fra Kgs. Lyngby anmeldte klokken 11.48, at hun aftenen før klokken 23.30 havde fået stjålet sin designertaske, mens hun gik på Søager. Her løb nogle ukendte gerningspersoner forbi hende og stjal tasken, som hun havde på armen.

På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der ikke beskrivelse af gerningspersonerne. 

Færdselsuheld og spirituskørsel, Græsted

En 86-årig mandlig bilist fra Græsted kørte klokken 13.25 i sydlig retning ad Helsingevej, hvor han kørte over i modsatte vejbane og påkørte en 59-årig mandlig bilist fra Hillerød, som kom kørende i nordlig retning. 

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart større personskade, men en ambulance blev for en sikkerheds skyld sendt til stedet for at tilse parterne.  

Den 86-årige bilist blev efterfølgende sigtet for spirituskørsel, idet han formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte. Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle spirituspåvirkning.

Ung kvinde udsat for blufærdighedskrænkelse, i toget mellem Nørreport og Rungsted Kyst Station

På vegne af en 16-årig ung kvinde blev det klokken 14.51 anmeldt, at hun klokken 14.06 havde været udsat for blufærdighedskrænkelse, mens hun befandt sig i toget mellem Nørreport og Rungsted Kyst Station. En mand var her kommet over til hende og havde taget hende på skuldrene, hvorefter han kyssede hende på kinden og krammede hende. Han forsøgte derefter at kysse hende igen, men dette lykkedes ikke, da den unge kvinde lænede sig væk. Da toget standsede på Rungsted Station, forlod manden toget. 

Manden beskrives som: afrikansk af udseende, 26-27 år, 175-185 cm, meget mørk i huden og kronraget. Talte dansk med accent. Iført sort jakke og mørke bukser.

Kvinder forsøgte at veksle falsk pengeseddel, Kgs. Lyngby

Klokken 15.29 blev det anmeldt, at to kvinder en halv times tid tidligere havde været inde i en blomsterbutik på Lyngby Hovedgade, hvor de havde forsøgt at få vekslet en falsk 1000-kroneseddel. Herefter var de gået ind til en cafe på samme gade, hvor de bad om vand og forsøgte at distrahere personalet. Dette lykkedes dog ikke, og de forlod derfor stedet igen. 

De to kvinder beskrives som værende af anden etnisk herkomst end dansk. Den ene var spinkel, mens den anden var kraftig af bygning. Den ene var iført en skriggul t-shirt og den anden en meget lilla t-shirt.

Færdselsuheld, Nærum

En 26-årig mandlig bilist fra Helsingør kom klokken 15.44 kørende ad Helsingørmotorvejen i nordgående retning i tredje vognbane, da han bremsede ned ca. 300 meter før afkørslen til Vedbæk grundet kødannelse. En 20-årig mandlig bilist fra Skibby, som kørte bagved opdagede ikke nedbremsningen i tide og påkørte derfor den 26-årige bagfra.

Grundet bilernes placering var motorvejen en overgang afspærret, indtil der var ryddet op efter uheldet, og trafikken igen kunne glide forbi. 

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

 

Mistænkeligt forhold, Helsingør

Klokken 16.25 blev det anmeldt på vegne af en pige i de tidlige teenageår, at hun samme eftermiddag var blevet forfulgt 4-5 kilometer på Gurrevej af en mand i en grå Suzuki personbil, imens hun selv var på cykel. Manden havde råbt adskillige truende budskaber til hende ud af bilens vindue, såsom at hun ville blive ”smadret”, hvis hun rørte mandens bil. Pigen havde intet foregående kendskab til manden og vidste ikke, hvorfor han var så vred.

Manden beskrives som: Mand, dansk af udseende, 40-55 år gammel, med krøllet mørkt hår. Var iført solbriller og kørte i en grå Suzuki personbil.

Indsats mod utryghedsskabende narkohandel, Nivå

Klokken 18.30 var Nordsjællands Politi til stede ved Nivå Centeret i forbindelse med en indsats mod utryghedsskabende narkohandel.

Her blev en 24-årig mand fra Nivå sigtet for at være i besiddelse af en mindre mængde hash, mens en 17-årig mand fra Nivå og en 28-årig mand fra Hillerød begge blev sigtet for at have været besiddelse i en moderat mængde hash med henblik på videresalg, da hashen var fordelt i mindre poser.

Forsøg på tyveri fra skole, Hellerup

Klokken 18.43 blev det anmeldt, at en mand 10 minutter forinden formentlig havde forsøgt at stjæle adskillige iPads fra Dyssegårdsskolen. Anmelderen kunne høre noget rumstere i et depot, og da hun undersøgte lyden nærmere, kunne hun se en fremmed mand stå og fumle med nogle iPads.

Anmelder spurgte manden, hvem han var, og hvad han lavede, hvortil han svarede, at han ledte efter sin ven Michael, som gjorde rent på stedet. Anmelder oplyste ham, at der ikke var nogen på stedet, der hed Michael. Anmelderen opdagede dernæst, at manden havde lagt nogle iPads i sit indkøbsnet, hvorefter hun gjorde ham bekendt med, at hun ville ringe til politiet. Dette fik manden til at flygte fra stedet uden sit indkøbsnet med iPads i.

Den fremmede beskrives som: Mand, dansk af udseende, 180 cm høj, cirka 40 år gammel, almindelig af bygning, med kort mørkt hår. Iført blå t-shirt og sorte shorts. Snøvlede en smule, muligvis fordi han var påvirket.

Brand, Frederikssund

Klokken 20.50 blev det anmeldt, at der var brand i nogle pakker med isolering, der stod tæt op ad en skurvogn og et hus på Tollerupparken. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor sidstnævnte tog sig af slukningsarbejdet af både isoleringen og huset, hvor ilden havde bredt sig til, mens politiet blandt andet tog sig af at sigte en 40-årig mand for overtrædelse af beredskabslovgivningen, idet branden formentlig var opstået grundet brug af en ukrudtsbrænder.

Mistænkeligt forhold, Farum

Klokken 21.58 anmeldte en bilist på Hillerødmotorvejen, at der stod en mand på gangbroen over motorvejen nær afkørsel 10, som muligvis havde kastet noget ned på motorvejen.

Politiet blev sendt til stedet og motorvejen blev kortvarigt lukket i begge retninger, imens strækningen blev undersøgt, men der blev ikke fundet noget af relation til anmeldelsen.

Spirituskørsel, Kgs. Lyngby

Klokken 00.28 blev en 33-årig kvindelig bilist fra Kgs. Lyngby standset og kontrolleret på Lyngbyårdsvej. Her fik hun alkometeret til at slå ud over det tilladte, hvorfor hun blev sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille.

Forsøg på knallerttyveri, Frederikssund

Klokken 01.24 anmeldte en mand, at han netop havde set to personer stå og rode ved en knallert i Nørreparken, og at de havde en vinkelsliber i hånden. Da han havde påtalt deres forehavende, havde de svaret aggressivt tilbage, hvorefter de havde forladt området.

En patrulje blev sendt til stedet, men det lykkedes ikke at udfinde de to.

 

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 16.-17. juni 2021

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi